Om at lære noget nyt

Af Ninni Schaldemose, april 2021

Dengang, jeg var lige ved at være færdig med min uddannelse, var jeg ikke helt tilfreds med at skulle ud og have et job – ikke fordi, jeg var ked af at skulle arbejde, men fordi jeg følte, jeg stod over for begyndelsen til et liv, hvor jeg ikke længere skulle lære noget.

Her bagefter kan jeg godt se, at det på mange måder var en fjollet ting at være trist over. For der er jo ikke nogen, der forhindrer mig i at følge forelæsning efter forelæsning på Folkeuniversitetet, at lære hækling eller violin over nettet, eller læse op på det der kursus fra 3. semester, som lå lige efter min faste aftale i fitness centret, så jeg uvægerligt faldt i søvn til forelæsningerne…

Men på den anden side var der noget som snakken. Som studerende er det ens fuldtidsjob at lære nyt, og det er det ikke længere, når man er færdig med sin uddannelse. Der er en masse facetter af ens arbejde, man kan blive bedre til og øve sig i, men det er kun sjældent, der kommer en ekspert og forklarer, hvordan sagerne hænger sammen – og i øvrigt er problemstillingerne altid meget simplere i teorien end i virkeligheden!

Under nedlukningen af samfundet er der mange, der har genfundet glæden ved at lære noget nyt eller optræne en gammel evne. Der er blevet bagt og sunget og strikket og gået ture og læst bøger og lært sprog og fulgt online-undervisning, så det er en fornøjelse.

For det ER en fornøjelse at lære nyt, fordi man udvikler sig og åbner sig for verden. Så nu, hvor verden er ved at åbne sig for os igen, vil jeg gerne huske, at med alt det, der blev taget fra mig i det forgangne år, fik jeg også tid forærende til igen at lære nyt – og dét er jeg taknemmelig for.

MERE END DU TROR