Søren Kierkegaard; eksistentiel dialoggruppe.


Kom og få terapi/sjælesorg af Kierkegaard! Vær med i en eksistentiel dialoggruppe, hvor vi ikke nøjes med at læse Kierkegaard, vi går i dialog med Kierkegaard om vores eget liv her og nu. Vi bruger Kierkegaard som vores terapeut/sjælesørger.

Hvordan foregår det så, når vi mødes?

Vi følger disse 4 trin i vores dialoggruppe:

  1. Først læser vi et lille stykke fra Kierkegaards værk højt (p.t. er vi i gang med Kjærlighedens Gjerninger)
  2. Så har vi en dialog, hvor vi søger størst mulig forståelse af, hvad Kierkegaard mener/mente?
  3. Derefter søger vi at relatere Kierkegaards indsigter til det, hver enkelt deltager i gruppen står i lige her og nu. Hvad kan Kierkegaard bidrage med? Hvad ville han sige til det, du står i lige nu? Vi bruger her Kierkegaard som en slags psykolog/præst, der er til stede i ånden, og vi kan som deltagere i gruppen derfor få en konkret situation op at vende og høre, hvad Kierkegaard spiller ind med.
  4. Er du enig med Kierkegaard? Hvad ville der ske, hvis du levede efter det, Kierkegaard siger? Vil det give en mere meningsfuld retning i dit liv at lytte til Kierkegaard og tage ham på ordet, eller har han overset noget?

Hvem kan være med i gruppen?

Enhver som er studerende ved Aarhus Universitet kan søge om optagelse i gruppen ved at skrive til Jens’ mail: studenterpraest@au.dk eller sende en sms til: 60 20 26 40. Du mødes så først til en kort samtale med Jens, hvor han fortæller lidt mere om, hvad gruppen går ud på, og du fortæller, hvorfor du gerne vil med – bare så du kan være sikker på, at gruppen indeholder det, du går efter.

I særlige tilfælde kan der også søges om medlemskab, selvom du ikke er studerende.

Hvem leder gruppen/hvad er ideen bag?

Jens Munk leder dialoggruppen. Jens er præst på Aarhus Universitet og er uddannet teolog, gestaltterapeut samt uddannet i ACT samtaletræning. Jens udtaler: ”Min vigtigste opgave er at gøre det til en samtale mellem Kierkegaard og deltagerne i gruppen, så Kierkegaard bliver sjælesørger og psykolog for hver enkelt deltager, og så deltagerne kommer i direkte kontakt med Kierkegaard og får hjælp af Kierkegaard til at leve et bevidst, nærværende og autentisk liv. For det er det, Kierkegaard vil have os til.”

Praktisk: hvornår, hvor og hvordan?

Kierkegaard; eksistentiel dialoggruppe mødes en gang om ugen i ca. 1,5 time. Det er gratis.

Vi mødes på Jens’ kontor i Studenternes Hus, Ndr Ringgade 3, kontor 122, onsdage kl. 16-17.30.

Gruppen har kørt i mange år. Der er løbende ind/udskiftning i gruppen. Dvs. når en deltager stopper, optager vi et nyt medlem.

Det plejer ikke at være noget problem at komme ind midt i et værk, da de deltagere, der allerede er med, plejer at være gode til at få nye medlemmer med ind i Kierkegaards univers.

Der er 5 i gruppen, ikke flere, for alle gruppens medlemmer skal kunne nå at få ”terapi/sjælesorg” hos Kierkegaard.

Du skal ikke forberede dig på forhånd, du skal bare møde op.

MERE END DU TROR